Lacoste

Lacoste er et fransk moteselskap som ble grunnlagt i 1933 av tennisspilleren René Lacoste. Lacostes historie strekker seg tilbake til 1925 og Davis Cup-matchen mellom Frankrike og Australia i Boston. Mellom noen treningsøkter gikk det franske laget på byen. René fikk se en veske i krokodilleskinn som han ble svært begeistret for. Han gjorde deretter ett veddemål med kapteinen Pierre Gillou om at han skulle få vesken hvis han vant matchene som gjenstod.

En amerikansk journalist hadde snappet opp historien og skrev:
-Den unge Lacoste vant ikke skinnvesken, men kjempet i alle fall som en riktig krokodille. Lacoste ble ''the Alligator''.

Han lot en venn tegne den klassiske Lacoste-logoen og plasserte den på skjorter og blazere som han hadde på seg på matchene. På grund av skader ble René Lacoste tvunget til å avslutte sin karriere i begynnelsen på 1930-tallet. Han fikk da rådet av en venn om å starte et selskap som gjorde klær med hans velkjente krokodillelogo. Det gjorde Lacoste, og i 1933 grunnla han sammen med forretningsmannen André Gillier, La Société Chemise Lacoste.

Produkter fra Lacoste